Co se děje v KKL JNF?

31.7.2024

Nový domov pro obyvatele kibucu Kfar Aza

Na začátku června jsme zahájili proces přesídlení obyvatel zničeného kibucu Kfar Aza do kibucu Ruhama. Pracujeme dnem i nocí, abychom zajistili rychlé přesídlení obyvatel Kfar Aza jako kolektivu do nové čtvrti v Ruhama, kde zůstanou přibližně dva roky, než se budou moci bezpečně vrátit do svého znovu vybudovaného kibucu.


Spálený les po raketových útocích


V důsledku neustálé raketové palby z Libanonu na severní Izrael jsme přišli o přibližně 2000 hektarů lesa KKL-JNF. Požární týmy KKL-JNF pracují nepřetržitě ve spolupráci se Službou požární ochrany a záchrany a IDF. KKL-JNF  navíc vybralo značnou částku na pořízení hasicích koulí díky štědrému daru od společnosti LuquidGas. Hasicí koule budou přiděleny civilním záchranným týmům v komunitách na severu a jihu Izraele a mají výrazně přispět k místním hasičským snahám. Bohužel, škody na lesích jsou obrovské a jejich obnova potrvá roky.


Konference ZLA


Měl jsem tu čest zúčastnit se semináře pro absolventy programu Zionist Leadership Academy, společné iniciativy KKL-JNF a Světové sionistické organizace, která vznikla z potřeby podpořit budoucí sionistické vedení mezi mladou generací. Od října došlo k dramatickému nárůstu antisemitských incidentů proti Židům po celém světě. Identifikace Židů se státem Izrael je dnes silnější než kdy jindy. Naším společným úkolem je posílit mladé vůdce, aby hrdě stáli za státem Izrael. Seminář ZLA je jedním z nejdůležitějších nástrojů pro budování budoucí generace židovsko-sionistického vedení, které se spojuje s naším příběhem a postaví se proti antisemitismu.


Inaugurace Lesa pro etiopské Židovstvo


Minulý týden KKL-JNF ve spolupráci s předními zástupci etiopské izraelské komunity slavnostně otevřelo Les pro etiopské Židovstvo v jižním Izraeli. Tento les vzdává hold tisícům etiopských Židů, kteří se nedožili příchodu do zaslíbené země, a symbolizuje zakořenění, kontinuitu a růst těch, kteří přežili. Etiopská izraelská komunita je neoddělitelnou součástí státu Izrael, jeho dědictví a obrody. Tento les vypráví jejich příběh a vzdává poctu jejich přínosu do izraelské společnosti.