Konference KKL v Praze

17.3.2013

Vůbec poprvé měla letos Česká republika možnost hostit jednu z významných událostí v programu KKL. Po dlouhých přípravách mohl Český výbor KKL přivítat v Praze účastníky European Leadeship Conference, významné akce, které se každoročně účastní zástupci KKL z takřka všech evropských států a Izraele.

O významu letošní konference hovořila také účast nejvyšších představitelů, celosvětového prezidenta pana Efi Stenzlera a víceprezidenta pana Eli Aflala.

Na úvodním přivítání hostů v Černínském paláci nechyběli ani zástupce ministerstva zahraničních věcí - 1. náměstek ministra pan Jiří Schneider nebo představitelé židovské komunity pan František Bányai, pan Leo Pavlát nebo pan Tomáš Kraus.

Přesto, že se konference odehrávala v takřka hektickém tempu, všichni účastníci si její organizaci velice pochvalovali.

Mezi hlavními tématy letos figurovala užší spolupráce jednotlivých zemí při vzájemné výměně informací a zkušeností, práce s mladými lidmi a také užší spolupráce na projektech KKL. Velice potěšující byla i účast mladých přátel KKL, kteří snad jednou převezmou štafetu a budou pokračovat v naší činnosti.

Touto cestou chceme poděkovat všem, kteří pomohli s uskutečněním konference, zejména pak odboru veřejné diplomacie MZV ČR a společnostem Telefónica O2 Czech Republic, a.s., ASUS Computer Czech Republic, s.r.o., VZP, a.s. a tiskárně HUGO s.r.o.